BLOG

Szeretnék neked mutatni most egy másik világot, mint amiben a legtöbben élünk. Arra kérlek, hogy tarts velem egy kis képzelődésre, álmodozásra, hátha együtt valóra válthatjuk az álmokat és létrejöhet ez a világ!

Először is tisztázzuk: nem rendelkezem orvosi képesítéssel, nem tanultam farmakológiát és nem vagyok és soha nem is voltam hivatott beleszólni senkinek a gyógyszeres kezelésébe.

Viszont a szakmámból kifolyólag rengeteg alkalommal kérdezték a véleményem arról, hogy a szorongás enyhíthető vagy feloldható-e hipnózissal vagy meditációkkal ahelyett, hogy valakinek gyógyszeres kezelésre legyen szüksége. Erre a kérdésre a nálam személyesen járt közel 1000 emberrel végzett munka, a szakmai tudásom, a témában olvasható kutatások és szakirodalom, valamint az INVERSUM-felhasználók visszajelzései alapján szoktam válaszolni.

Amikor nagyobb változás előtt állunk, akkor úgy tűnhet, hogy rengeteg megoldhatatlannak tűnő feladattal nézünk szembe, amiket biztosan nem fog sikerülni megugrani…

Nem te vagy a gyenge, ugyanis ez a jelenség az elme trükkje, pontosabban az önvédelmi rendszerének működése, ami próbál meggyőzni téged arról, hogy:
"Ne változtass, mert bizonytalan, hogy mi lesz az eredmény, maradjunk csak a jól megszokott dolgoknál, ha már rosszul érezzük magunkat, akkor is!"

Ez a téma így nyár elején igazán aktuális, amikor a család tervezi az utazást, de valamelyik tagját rettegéssel tölti el a repülés gondolata is.

Ugye milyen bosszantó, amikor a félelem valami olyan helyzetben akadályoz, ami örömet is okozhatna?

Ezért osztom meg veletek a repüléstől való félelem feloldásának lehetőségét, 3 egymásra épülő lépésben.

Rengeteg kezdő meditálóban felmerül a kérdés, hogy melyik ezek közül a lehető legjobb választás valakinek, aki most ismerkedik a meditációval. Ezt vizsgálom meg az összehasonlító cikkemben különböző szempontok alapján: tanulási folyamat, felhasználhatóság, ár-érték arány.

Miért ezt a 3 meditációs márkát elemzem? Mert ezek a legnagyobb ismertséggel rendelkező szervezetek, amik meditációs módszereket népszerűsítenek, tanítanak jelenleg hazánkban.

Ha ezt a blogcikket olvasod, akkor biztosan tisztában vagy azzal, hogy a rendszeres meditációnak rengeteg pozitív hatása van: a stresszlevezetéstől kezdve az immunerősítésen át egészen a kiegyensúlyozottabb és hatványozottan jobb életminőségig.

Ha jártál már jógára, vagy voltál Agykontroll tanfolyamon, esetleg transzcendentális meditációt tanultál, akkor Te is megtapasztalhattad, hogy tényleg csodálatos hatása van a meditációnak a mindennapjaidra.

És Neked sikerül napi szinten beiktatni a meditálást az életedbe?

2022 decemberében megjelent az INVERSUM mobilapplikációja, amiben egy teljesen új meditációs rendszert találhatsz NapiRelax néven.

Ezért mindenképpen fontos volt egy olyan név a korábbi, weboldalon keresztül elérhető rendszernek, amivel egyértelműen meg tudjuk különböztetni egymástól a két különböző célra létrehozott szolgáltatást.

Az életünket leginkább befolyásoló küzdelmeket a saját elménkben vívjuk meg, amik közül a szociális fóbiák okozzák talán a legnagyobb kínt. Ilyenkor hiába tudja az ember józan ésszel, hogy nincs mitől félni, az érzés ettől még nem múlik el.
Már csak az a kérdés, hogy a munkahelyen is feszültséget okozó probléma megoldása csak a munkavállaló vagy a munkáltató felelőssége is?