INVERSUM
EN

Blog

Biztosan sokan reménykednek abban, hogy ha valaki gyorsan feltalálja a vírus ellenszerét, ami megállítja a járványt, akkor minden visszakerülhet a régi kerékvágásba. De erre számítani olyan, mint várni a szánkba repülő sültgalambot. Akár tetszik, akár nem, a világunk most gyökeresen meg fog változni és soha többé nem lesz ugyanolyan, mint amilyen volt. Ez a változás azonban csak addig jelent szenvedést, amíg a régi világ gyászolásával foglalkozunk, amíg elsiratjuk a megszokott, kényelmet nyújtó tényezőket.

Talán senki sem gondolta, hogy így lesz, de mégis megtörtént. Az orvosok, bolti eladók és még néhány munkakör kivételével mindenki más bele lett kényszerítve abba, hogy megtanuljon otthonról dolgozni. Van, aki mindig is vágyott rá, hogy kipróbálja, milyen az ágyban teázgatva ülni a laptop előtt és pizsamában tárgyalni, de kétlem, hogy ezt bárki így képzelte volna el. Most, hogy a kényszer tart mindenkit otthon, már nem is annyira romantikus az élmény.

A munkavégzés e két verziója nagyon megosztja az embereket, de nagy az átjárás is a két tábor között. Mindkét oldalon rengeteg pro és kontra érvet lehet felsorakoztatni, de ha dilemma van benned, hogy melyiket válaszd, akkor nem ezek lesznek a legfontosabb szempontok. Ennél sokkal érdekesebb azt megvizsgálni, hogy Te milyen vagy és ezek alapján milyen változtatásokra vagy hajlandó. Végül pedig az sem mindegy, hogy az életed melyik szakaszában vagy éppen, mert ez is befolyásolhatja a döntésedet. Most ezeket fogjuk górcső alá venni.

Gondolkodtál már azon, hogy mit tennél, ha te irányíthatnád az időt? Visszautaznál az múltadba vagy inkább bepillantanál a jövődbe, esetleg egyszerűen megállítanád a múlását? Kétségtelenül izgalmas eljátszani ezekkel a gondolatokkal, de komolyra fordítva a szót, ebben a blogbejegyzésben az időt, mint az emberi lét egyik legmeghatározóbb tényezőjét szeretném megvizsgálni.

Megnézem a filmet