INVERSUM
EN

Blog

Emlékszem, amikor gyerekfejjel hallgattam a felnőtteket állandóan arról beszélni, hogy kinek milyen baja van, milyen betegséggel, tünetekkel kellett elmennie az orvoshoz és az esetükben mennyire tehetetlenek még a szakemberek is. Nem igazán értettem, hogy miért ennyire macerás az élet és furcsáltam, hogy milyen sokszor az egészégügyi gond a téma.

Több száz kliens kezelése után egy dologban teljesen biztos vagyok: a férfiak döntő többségének gyengesége, hogy gondot okoz az érzelmeiket a megfelelő módon kezelniük. Pedig enélkül nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is komoly nehézségekkel szembesülnek.

A sikeres élethez a viselkedésünk tudatos irányítására van szükség. De hogyan is tudnánk valami olyasmit irányítani, amit nem ismerünk? Ahhoz, hogy megismerjük a viselkedésünk okait és a miértjeit, sőt még hatással is legyünk rájuk, mélyre kell ásni magunkat az önismeret témakörében.

Ki ne gondolkodott már el azon, hogy vajon mi is az élet értelme? Van-e értelme egyáltalán és ha igen, akkor miért nem tud róla mindenki? Miért nem velünk született tudás ez, ami alapján egyértelmű lenne, hogy mire kellene törekednünk? A válasz ezekre a kérdésekre – már ha egyáltalán létezik – azért nem egyszerű, mert nézőponttól függ.

Megnézem a filmet