INVERSUM
EN

Gyakori kérdések

 HONNAN TUDHATOM, HOGY BIZTONSÁGBAN LESZNEK AZ ADATAIM?

Az INVERSUM létrehozásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a felhasználók adatai a legnagyobb biztonságban legyenek. Éppen ezért választottunk olyan szolgáltatót a honlap üzemeltetéséhez, aki a megfelelő technológiai háttérrel rendelkezik egy magas szintű adatvédelem biztosításához. Az Európában elérhető legmagasabb biztonságtechnikai tapasztalattal rendelkező Észtországban vannak azok a szerverek, ahol az adatokat tároljuk. Ehhez még hozzájárul az is, hogy a létrehozott honlapot egy magas védelmi szintet biztosító SSL kódolással láttunk el, ami világszerte elismert garancia a digitális adatok biztonságára.

Az INVERSUM használata közben megadott személyes válaszaidat sem mi, sem a technikai karbantartást végző szakemberek sem látják, így nem kell attól tartanod, hogy illetéktelen kezekbe kerülnének a válaszaid. Az INVERSUM honlapján megadott adataidat harmadik fél számára nem adjuk ki. Az adatkezelésre vonatkozó részletes tájékoztatót a MENÜ-ben találod meg.

Ugyanakkor fontos, hogy te is körültekintően járj el és ne add meg másnak belépési adataidat. Ha nem saját eszközön használod az INVERSUM-ot, fennállhat a veszélye, hogy illetéktelen személy hozzáfér az általad használt felülethez.

 

MILYEN ESETBEN NEM AJÁNLOTT AZ INVERSUM HASZNÁLATA?

Az INVERSUM-ot kizárólag olyan 18 évnél idősebb embereknek ajánljuk, akik nem állnak pszichiátriai kezelés alatt és nem szednek pszichiátriai gyógyszereket. Az ilyen jellegű gyógyszeres befolyásoltság negatív hatással lehet a módszer eredményességére. Ha gyógyszeres kezelés alatt nem állsz, de terápiás folyamatban vagy, akkor kérdezd meg kezelőorvosod véleményét, mert az INVERSUM vezetett meditációi sok esetben kiegészíthetik a már folyamatban lévő terápiás eljárásokat.

Nem ajánljuk kiskorúaknak az INVERSUM használatát mert a problémák rendezéséhez szükséges megértéséhez sok esetben felnőtt tapasztalatra van szükség.

Minden más esetben ajánljuk az INVERSUM használatát elsősorban azoknak, akik szeretnének boldog életet élni és ezért hajlandóak erőfeszítéseket tenni.

 

MI A GARANCIA, HOGY SIKERREL JÁROK A PROBLÉMÁM MEGOLDÁSÁBAN?

Az INVERSUM egy eszköz, amihez minden egyes ember, aki használja, hozzáadja a saját tudatát, személyiségét, ezért a siker nem csak az eszközön, hanem a felhasználón is múlik. Ahhoz, hogy garantálni tudjuk a sikert, a felhasználó személyiségét is nekünk kellett volna létrehoznunk. Garanciát a rendszer működésért tudunk vállalni, mert azt mi hoztuk létre. Az ezzel kapcsolatos részletes információkat a MENÜ-ből elérhető ÁSZF-ben olvashatod.

Minden ember ugyanolyan elven működik, de az élettörténetünk mégis egyedivé tesz minket. Éppen ezért van akinek pusztán a probléma mögött rejlő folyamatok megértése is már megoldást jelent egy olyan helyzetre, amihez egy másik embernek nagyobb erőfeszítés szükséges. Az INVERSUM létrehozásával az volt a célunk, hogy mindenki számára megfelelő eszközt hozzunk létre, amihez a felhasználónak az elszántságot és a kitartást kell „csak” hozzáadnia.

Ha a probléma megoldásához azzal az elhatározással látsz neki, hogy a célodat mindenáron eléred, akkor az INVERSUM tökéletes eszköz lesz a kezeidben. 

 

VAN BÁRMILYEN KOCKÁZATA AZ INVERSUM HASZNÁLATÁNAK?

Az INVERSUM használata teljesen biztonságos. Minden ember agya a leginkább saját magát védi, ezért olyan információt nem tud előhívni a felhasználó ellazult állapotban sem, ami valamilyen módon káros lenne önmaga számára, mert azt egyszerűen megakadályozza a saját védelmi rendszere.

Ugyanakkor az INVERSUM érzelmekkel foglalkozik és lényege, hogy érzelmi hatást váltson ki a felhasználóban, mert így lehet átbillenteni a tudatot egy olyan nézőpontba, aminek segítségével a probléma megoldható. Éppen ezért az érzelmek természetes megélése része a megoldásnak - ahogy a mindennapi életnek is - így zsebkendő használata időnként indokolt lehet.

 

MINDENKI KÉPES A MEGOLDÁSHOZ SZÜKSÉGES ÁLLAPOT ELŐIDÉZÉSÉRE?

Minden emberi agy képes az ellazult állapotra, de mivel különbözőek vagyunk, így van akinek ez gyorsabban, van akinek kicsit lassabban megy eleinte. A legtöbb problémát az okozza, hogy sokkal misztikusabb élményre számítunk, mint amilyennek végül megtapasztaljuk azt, így az elvárt és a megtapasztalt élmény közötti különbséget kudarcnak könyveljük el, tévesen.

Az ellazulás is természetes állapota az agynak, ezért a vezetett meditáció elvégzésére is mindenki képes. Úgy alakítottuk ki a vezetett meditációkat, hogy mindenki megtalálja a legmegfelelőbb módját az ellazulásnak.

Azért is 30 napos az előfizetés, hogy azok, akik valamelyest nehezebben engedik bele magukat az ellazulásba szintén megtapasztalhassák, hogy képesek a változtatásra. Legyél magaddal türelmes és megfigyelheted, hogy minél kevésbé foglalkozol az ellazulás minőségével, annál jobban fogsz haladni a problémák megoldásával is.

 

ELŐFORDULHAT, HOGY NEM TUDOK KIJÖNNI A MEDITATÍV ÁLLAPOTBÓL? 

Rengeteg tévhit kering a köztudatban a meditatív állapotról vagy akár a hipnózisról, amiket leginkább filmekből, regényekből, vagyis fiktív történetekből merítünk. Ezek alapján úgy tűnhet, mintha az állapot természetellenes lenne, pedig ez nem így van.

A meditatív állapot teljesen természetes állapota az emberi agynak, amit nagyon sokszor élünk át spontán módon is, amikor kicsit magunk elé meredve eszünkbe jut egy emlékkép, ami annyira elvonja a figyelmünket a külvilág eseményeiről, hogy észre sem vesszük, amikor valaki megszólít.

Leginkább egy félálomszerű állapotként lehetne jellemezni ezt, amikor ellazul a test és csak a beugró gondolatainkra, érzéseinkre figyelünk oda. Pontosan annyira szürreális elképzelés az, hogy valaki ne tudjon kijönni az ellazult állapotból, mint az, hogy valaki egyáltalán ne tudjon alvásból felébredni. A válasz tehát ez: nem lehet bennragadni a meditációban.

 

KÉPES LESZEK ÖNÁLLÓAN FELDOLGOZNI A MÚLTBELI ESEMÉNYEKET?

A segítő szakmák sokszínűsége lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja azt az eljárást, ami számára a legszimpatikusabb. Így vannak olyanok, akik szívesebben dolgoznak a problémáikon egy másik ember társaságában, de vannak olyanok, kik jobban szeretnek önállóan foglalkozni magukkal. Ez döntés kérdése.

Minden ember maga döntheti el, hogy milyen módon szeretné a problémáit megoldani. A döntéseink meghatározóak az elménk működésére nézve is. Ha önállóan kívánunk megbirkózni egy-egy feladattal, akkor az elménk ennek megfelelően fog működni a megoldás közben is. Ezért nem enged olyan információkat előjönni, amivel nem tudunk mit kezdeni. Kicsit olyan ez, mintha attól tartanánk, hogy egyszer csak olyan gondolat jut eszünkbe, amit nem tudunk feldolgozni. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mi irányítjuk az életünket és a gondolatainkat is, és ez nincs másképp ellazult állapotban sem.

Az INVERSUM-ot, mint eszközt, azok számára hoztuk létre, akik önállóan szeretnének foglalkozni a problémáik megoldásával.

Ugyanakkor örömmel vesszük olyan szakemberek jelentkezését, akik szívesen felhasználnák az INVERSUM rendszerét kiegészítésképp ahhoz a módszerhez, amit ők alkalmaznak. Ha a segítő szakmában dolgozol és érdekel ilyen lehetőség, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

BETEG VAGYOK, SEGÍTHET NEKEM AZ INVERSUM?

Az INVERSUM használata nem helyettesíti az orvosi kezeléseket!

Ugyanakkor betegségek esetén az INVERSUM nagy segítséget nyújthat az orvosi kezelések kiegészítéseként. Egyrészt a rendszer használatával felderítheted azokat a lelki okokat, amik közrejátszhattak a betegség kialakulásában vagy amik akadályoztak eddig a gyógyulásban. Ezeknek a felismerése és rendezése hozzájárulhatnak az orvosi kezelések hatékonyságához és felgyorsíthatják a gyógyulás folyamatát.

Ezen kívül az INVERSUM olyan hanganyagokat is kínál, amik az egészségügyi helyzetnek megfelelő vizualizáción vezetnek végig ellazult állapotban. Az ilyen elképzelések rendszeres használatával bizonyítottan hatással lehetünk a testünkben zajló folyamatokra, amit sok más önszuggesztiót oktató módszer is tanít világszerte. Az általunk létrehozott vezetett meditácók azoknak is nagy segítséget nyújtanak, akik már tanultak ilyen módszert, de nehézséget okozott eddig az öngyógyító folyamatok elképzelése.

 

MILYEN KUTATÁSI EREDMÉNYEK IGAZOLJÁK A MEDITÁCIÓ SZERVEZETRE GYAKOROLT HATÁSÁT?

Magyar nyelvű cikkek:

www.origo.hu/egeszseg - Bizonyíték a meditáció immunerősítő hatására

medicalonline.hu/tudomany - A relaxáció hatása a bélbetegségekre

www.origo.hu/egeszseg - Kutatások a meditáció fájdalomcsillapító hatásáról

www.origo.hu/egeszseg - Így módosítja az meditáció az agy szerkezetét

Angol nyelvű cikkek: 

nccih.nih.gov/health/meditation - Kutatási erdmények gyűjteménye a meditáció szervezetre gyakorolt pozitív hatásáról

msutoday.msu.edu/news/2016 - A meditáció segíthet az érzelmeink kezelésében

news.harvard.edu - MR vizsgálatok bizonyítják a meditáció agyra gyakorolt hatását

www.ncbi.nlm.nih.gov - Kutatási eredmények: Már 15 nap rendszeres jóga és meditáció pozitív hatással van a szív és érrendszerre

www.psychologytoday.com - Hogyan hat az agyunkra a rendszeres meditálás?

www.psychologytoday.com - Könyvismertető: A relaxációval a stressz okozta fizikai tünetek ellen

Megnézem a filmet