BLOG

Világszerte ismert már, hogy a rendszeresen végzet meditációs gyakorlatoknak pozitív hatása van az egészségi állapotra, betegség esetén javítja a gyógyulás esélyeit és segíti a testet a regenerálódásban. Többek között ez a gyógyító tulajdonság keltette fel a nyugati civilizációban élő ember kíváncsiságát a főként keleti kultúrákból származó mentális gyakorlat iránt.

BELÉPŐ SZINT – MEDITÁCIÓ KEZDŐKNEK

A meditáció alapvető gyógyító ereje abban rejlik, hogy a testi-lelki ellazulás rendkívül jó stresszlevezető hatású. Ma már az orvostudomány is azon az állásponton van, hogy a stressz az egyik legkárosabb tényező az emberi szervezet számára és számos súlyos betegség okozója lehet. Éppen ezért a stresszlevezetés valamilyen módszerét elsajátítani nem csupán hasznos, de életbevágó is lehet.

Erre a két leghatékonyabb eszköz bizonyítottan a rendszeres testmozgás (sportolás) és a rendszeres meditációs gyakorlatok végzése, ezért is ajánlott beépíteni a hétköznapokba. Kutatások szerint 1 óra meditáció nagyjából 3 óra alvás stresszlevezető hatásával egyenértékű, amivel ez a módszer az első helyet vívta ki magának a hatékonyság listáján.

KÖZÉPHALADÓ SZINT – ÖNGYÓGYÍTÁS ALAPOK

 Ha szeretnél szintet lépni az öngyógyításban, akkor van hova fejlődni. A meditáció ugyanis megnyitja a kaput az elménk tudatalatti területei felé, ami lehetőséget ad az agy és az immunrendszer stimulálására a gyógyulás érdekében. A testünkben zajló nemtudatos folyamatok, mint például a szívritmus, a vérnyomás vagy a hormonháztartás automatizmusként működnek, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehetünk ezekre hatással, ha arra van szükségünk.

Az ellazult állapotban a testünknek adott utasítással ugyanis az ezeket a folyamatokat irányító vegetatív idegrendszer működéséhet férünk hozzá, így a nem tudatos testi folyamatok is befolyásolhatóvá válnak. Ezt elérhetjük gondolatban megfogalmazott utasítással, más néven szuggesztióval, de stimulálhatjuk az agyunkat a vizualizációs gyakorlatokkal is. Ahogy például egy citromba harapás elképzelése is kiváltja a nyálelválasztást, úgy gyógyulás folyamatának elképzelése is arra készteti az agyat, hogy a vizualizált eseményt ténylegesen elvégezze. Erre támaszkodik többnyire az Agykontroll módszere, amit én is 7 éven keresztül oktattam és rengetegen tapasztalták már meg ezen technikák hatékonyságát.

HALADÓ SZINT – BETEGSÉG LELKI OKAI

A gyógyulás következő szintjére léphetsz a meditáció világában, ha nem csupán gyakorlod az ellazulást, elképzeled a gyógyulás folyamatát, hanem a kialakult betegség lelki okait is feltárod. A lelkivilág ugyanis közel sem független a testi elváltozásoktól, amire a pszichoszomatikus betegségek szolgálnak bizonyítékul. De az is elég, ha megfigyeled, ahogy összeugrik a gyomrod, amikor például megijedsz. Ilyenkor befeszül a nyakad és akár hosszú perceken keresztül is benned marad a feszültség az érzelem hatására.

Ha egy betegség hátterében olyan megoldatlan érzelmi konfliktusok húzódnak, amik tudat alatt állandó stresszt okoznak neked, akkor ezek rendezése sokat segíthet a gyógyulásban. Tudatosa ugyanakkor sokszor nem vagyunk azzal tisztában, hogy mi állhat a betegségünk hátterében.

Ebben segít az ellazult, meditatív állapot, amiben a tudatalatti elméhez férhetünk hozzá, ahogy azt már korábban jeleztem. Ez azért is érdekes, mert az érzelmek tárolásáért és előhívásáért is elménk ezen része felel, ezért itt lehet megtalálni a betegségünk lelki okait. Megfelelő irányítással a felismerésen felül pedig arra is lehetőségünk nyílik, hogy ezeket a lelki okokat rendezzük is az elménkben, ezzel akár megszűntetve a betegséget kiváltó okokat.

MESTERI SZINT – ÚJ GENERÁCIÓS VEZETETT MEDITÁCIÓ

A mesterek bölcsessége abban rejlik, hogy optimálisan használják a rendelkezésre álló eszközöket és erőforrásokat a céljaikra. A gyógyító meditációnak az az igazi magasiskolája, amikor egyszerre használod ki a stresszelvezető hatást, a gyógyulást segítő vizualizációt, az okokat feltáró és rendező funkciókat.

Ehhez ráadásul ma már nem is kell sok éves tapasztalattal rendelkezned. Akkor is használhatod a meditációt mesterien a gyógyulásod érdekében, ha még csak most ismerkedsz a mentális gyakorlatok ilyen formájával.

Erre készítettük ugyanis az INVERSUM - Önszuggesztiós és meditációs rendszerét, ami az interaktív vezetett meditációs eljárásnak köszönhetően személyre szabottan kalauzol el a saját tudatalatti elméd világába.

Levezetheted a stresszt az ingyenesen is elérhető meditációkkal,
beállíthatsz a betegségednek megfelelő, gyógyító folyamat elképzelésén végigvezető meditációs gyakorlatot,
feltárhatod és rendezheted a problémád lelki okait.

Véleményem szerint ez a leghatékonyabb módja annak, hogy te magad is erőfeszítéseket tegyél a gyógyulásodért és ezzel egészítsd ki - de ne helyettesítsd! - az orvosi kezeléseket.


VAN MEGOLDÁSRA VÁRÓ EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁD?

Regisztrálj ingyenesen és hozd létre a felhasználó fiókod, hogy a bejelentkezés után megnézhesd az ÚTMUTATÓ c. filmet, amiben elmagyarázom, hogyan működik és hogyan segíthet neked az INVERSUM önszuggesztiós és meditációs rendszere!

Ha szeretnéd kipróbálni az interaktív vezetett meditáció élményét, akkor az INTERAKTÍV HANGANYAGOK menüpontban AJÁNDÉK meditációkat is találsz:
• NYUGALOM vagy CÉL vizualizációs meditáció
• NAPINDÍTÓ vagy ALTATÓ meditáció


ÉRDEKEL AZ ÖNGYÓGYÍTÁS MEDITÁCIÓVAL