INVERSUM
EN

Blog

MINIMUM CSOMAG - 7 NAP

10 500 Ft

(1 500 Ft / nap)

STANDARD CSOMAG - 15 NAP

19 500 Ft

(1 300 Ft / nap)

PRÉMIUM CSOMAG - 30 NAP

38 000 Ft

(1 266 Ft / nap) Kuponkóddal 30 400 Ft (20% kedvezmény)

„Ne hagyd, hogy az érzelmeid befolyásoljanak!”- szoktuk mondani egymásnak, de vajon van-e létjogosultsága ennek tanácsnak? Van-e egyáltalán olyan pillanat, amikor minden érzelem nélkül hozzuk meg a döntéseinket? Vagy csak annyira enyhe az érzet néha, hogy ezért tűnik érzelmileg semlegesnek egy-egy pillanat?

Mielőtt hipnózissal kezdtem dolgozni, az érzelmekkel én is hadilábon álltam. Leginkább az zavart, ha valaki túl érzelmesen viselkedett, és én magam is úgy tekintettem az érzelemre, mint valami kellemetlen melléktermékére az agyamnak, amit meg kell tanulnom kontrollálni ahhoz, hogy „normálisan” működhessek. A tanulás - vagy inkább már a hipnoterapeutaként végzett aktív munkám során - értettem meg, hogy milyen hatalmas jelentőségük van az érzelmeknek, és azóta is lelkes rajongóként foglalkozom velük.

Megtanultam és megtapasztaltam, hogy az érzelmek nyitják meg a kaput az emberi elme mélyebb berkeibe, a tudatalattiba, ahova a viselkedésünk, mindennapi működésünk és a személyiségünk alapjai találhatóak. Amikor az érzelmeinket elkerülni és kizárni próbáljuk az életünkből, akkor valójában lényegi önmagunktól igyekszünk biztonságos távolságba kerülni.

AZ ÜGYVÉD TÖRTÉNETE

Emlékszem, amikor felkeresett egy 50-es éveiben járó férfi, mert évek óta fejfájással küzdött és bár kissé bizalmatlan volt a módszerrel és feltehetően velem is, de mégis eljött és beszélgetni kezdtünk. Hithű katolikus családban nőtt fel és ügyvéd lett, akit a szakmájában elismernek és felnéznek rá. Határozott volt és karizmatikus, ahogy összefont karokkal mesélt önmagáról, miközben méregetett, amíg röviden kérdeztem és inkább csak hagytam, hogy beszéljen magáról. A történetéből mindig azokra az részlekre kérdeztem csak vissza, ahol a testtartásában, gesztusában vagy a mimikájában feltűnt egy-egy apró, alig észrevehető érzelem. A kérdéseim egymás után találtak be, ami láthatóan őt is meglepte és apránként nyitni kezdte az összefont karjait, keresztbe tett lábát pedig a földre tette. Láttam, hogy érzi, de talán még nem érti, hogy valami történik vele. Mikor már teljesen oldottnak tűnt, tudtam, hogy felkészült arra, hogy ellazult állapotban folytassuk az utat a tudatalatti elméjébe, mert az érzelmek már megnyitották az odavezető utat.

Az érzelmi emlékek feltárása során csak úgy ömlöttek elő egymás után az élete történetéből származó vegyes érzelmek, amiket ő maga is – ahogy korábban én is – elfojtással, elkerüléssel próbált orvosolni. A tudatalattijában tett utazás viszont rámutatott, hogy ő legbelül (ahogy minden ember) nagyon is érzelmes és rengeteg sérelmet cipelt eddig magával. Most végre megengedte magának, hogy tényleg belenézzen egy olyan tükörbe, ami torzítás nélkül megmutatja, hogy ki is ő valójában.

Ahogy kijött az ellazult állapotból, a tekintetéből teljesen eltűnt a kétkedés és izgatottság csillogott a szemeiben. Látszódott rajta, hogy maga is meglepődött azon, hogy milyennek gondolta magát eddig és ehhez képest milyennek látja magát most. De leginkább azon lepődött meg, hogy évek óta most először múlt el a fejfájása, amit eddig erős fájdalomcsillapítók is csak enyhíteni tudtak.

Még pár alkalommal eljött hozzám, mert még volt mivel foglalkozni most, hogy megnyílt előtte a tudatalatti elméje, ahová az évekig elzárt érzelmeit rejtette el maga elől és amik fejfájást okoztak.

Majd egy nap felhívott, hogy elmondja, mennyire hálás azért, hogy megmutattam neki, hogy sokkal több annál, mint amennyinek saját magát gondolta. Ez volt az utolsó alkalom, hogy beszéltünk, de a vele végzett munka meghatározó maradt számomra, mert rádöbbentem, hogy az elért eredmények mellett mennyire fontos az, hogy az ember megismerhesse valódi önmagát, amiben az érzelmek kulcsfontosságú szerepet játszanak.

Többek között ezért dolgoztam hipnoterápiával és ezért hoztam létre az INVERSUM-ot is: hogy a problémák megoldása mellett lehetőséget adjak az embereknek arra, hogy jobban megismerhessék önmagukat és ne kelljen félniük többé a saját érzelmeiktől.

 

Megnézem a filmet