INVERSUM
EN

Blog

MINIMUM CSOMAG - 7 NAP

10 500 Ft

(1 500 Ft / nap)

STANDARD CSOMAG - 15 NAP

19 500 Ft

(1 300 Ft / nap)

PRÉMIUM CSOMAG - 30 NAP

38 000 Ft

(1 266 Ft / nap) Kuponkóddal 30 400 Ft (20% kedvezmény)

Biztosan sokan reménykednek abban, hogy ha valaki gyorsan feltalálja a vírus ellenszerét, ami megállítja a járványt, akkor minden visszakerülhet a régi kerékvágásba. De erre számítani olyan, mint várni a szánkba repülő sültgalambot. Akár tetszik, akár nem, a világunk most gyökeresen meg fog változni és soha többé nem lesz ugyanolyan, mint amilyen volt. Ez a változás azonban csak addig jelent szenvedést, amíg a régi világ gyászolásával foglalkozunk, amíg elsiratjuk a megszokott, kényelmet nyújtó tényezőket.

Minél előbb döbbenünk rá, hogy hamis illúzió volt azt hinni, hogy a világ örökké így működhet, annál hamarabb látunk neki megkeresni azokat a megoldásokat, amik az új világba beleilleszkednek majd.

NÉZZÜN SZEMBE A TÉNYEKKEL!

Mert valóban illúzióra építkeztünk eddig, ha olyan gazdaságot építettünk, ami az emberek munkájára támaszkodott, de nem volt felkészülve arra, hogy gondoskodjon a biztonságukról. Ha olyan ipart működtettünk, ami tönkretette azt a bolygót, amire a gyárainkat építettük. Ha olyan közlekedési és gyártási folyamatokat használtunk, amiktől annyi károsanyag került a légkörbe, aminek a következménye élhetetlen klíma és ökológiai katasztrófa lesz. Amíg a gazdasági vagy politikai érdekek előbbre valók az ember vagy a bolygónk életénél.

Be kell látnunk, hogy mi vagyunk azok a bolondok, akik nappal fegyverrel vagy anélkül gyilkoljuk egymást és önmagunkat, este pedig békéért imádkozunk.

A KÉNYSZER HASZNOS IS LEHET

Sok olyan emberrel dolgoztam, akit a betegsége vezetett el a felismeréshez, hogy változnia kell. Mintha tudat alatt önmagát betegítette volna meg, mert szüksége volt a kényszerre a változáshoz. Miért ne lenne ez ugyanígy az egész emberiséggel? Annyiszor elmélkedünk a kollektív tudatról és mégis nonszensznek tűnik az, hogy most kollektíven „segít” az emberiségnek a közös tudat egy világjárvánnyal?

MI TEHÁT A FELADATUNK?

Ha pedig így van, akkor az emberiségnek együtt és külön-külön is ugyanaz a dolga: magába nézni és megoldani a problémáit. Abbahagyni a hazudozást, önámítást és őszinteséget tanulni, felvállalni a hibákat, akkor is, ha fáj. Le kell bontanunk az alapokig és újra kell építenünk a világunkat és a tudatunkat ahhoz, hogy fenntartható legyen az életvitelünk ezen a bolygón. Nem csak a szakemberek feladata most a világ újraformálása, hanem mindannyiunké. 

VÁLASZOLJ MAGADNAK ŐSZINTÉN!

 És hogy mit tehetsz ezért Te vagy én? Nos mindenkinek magának kell megvizsgálni, hogy minden, amit tesz, az összeegyeztethető-e a családja, a szerettei, az emberiség és a bolygónk érdekével. Ha pedig nemleges a válasz erre a kérdésre, akkor addig kell változtatnunk és változnunk, amíg a kollektív és az egyéni érdekünk egy és ugyanaz nem lesz. Akkor és csak akkor van remény arra, hogy jó irányba halad majd az emberiség.

TEDD MEG AZ ELSŐ LÉPÉST A JÖVŐDÉRT!

Kis lépésekkel kell kezdenünk, vagyis önmagunkkal. Rendeznünk kell a belső konfliktusainkat, frusztrációinkat, hogy nyugodtak legyünk az átmeneti időkben. Tisztáznunk kell a félreértéseinket a családunkkal, párunkkal, szeretteinkkel, hogy ne emészthessen belülről a harag. Fel kell szabadítani magunkat a félelmeink alól, hogy tiszta fejjel és szívvel tudjunk választ keresni azokra a kérdésekre, amik meghatározzák majd a jövőnket. Meg kell tanulnunk segíteni önmagunknak, hogy egymásnak is tudjunk segíteni, mert szükségünk van egymásra. Most van itt az ideje a változásnak!

Megnézem a filmet