INVERSUM
EN

Blog

MINIMUM CSOMAG - 7 NAP

10 500 Ft

(1 500 Ft / nap)

STANDARD CSOMAG - 15 NAP

19 500 Ft

(1 300 Ft / nap)

PRÉMIUM CSOMAG - 30 NAP

38 000 Ft

(1 266 Ft / nap) Kuponkóddal 30 400 Ft (20% kedvezmény)

Emlékszem, amikor gyerekfejjel hallgattam a felnőtteket állandóan arról beszélni, hogy kinek milyen baja van, milyen betegséggel, tünetekkel kellett elmennie az orvoshoz és az esetükben mennyire tehetetlenek még a szakemberek is. Nem igazán értettem, hogy miért ennyire macerás az élet és furcsáltam, hogy milyen sokszor az egészégügyi gond a téma.

Bár gyerekkoromban én is átmentem pár egészségügyi helyzeten az arcüreggyulladástól kezdve a csuklóm eltöréséig, de összességében úgy éreztem, hogy egészséges vagyok. Nem is tudtam elképzelni, hogy milyen az, amikor nem ez az alapállapot.

Sokáig a felnőtt koromat is a felhőtlen egészség állapota jellemezte, ám egyszer, 2013 őszén megtapasztaltam, hogy milyen érzés az, amikor ez a biztonságérzet megborul. Éppen egy kliensemmel dolgoztam, amikor a hipnózis vezetése közben belenyilalt a fájdalom a hasamba, pontosabban jobb oldalt elöl, félúton a bordáim és a medencém között éreztem szúrást. A fájdalom éles volt és az első pillanat után folyamatos, így rögtön tudtam, hogy valami komolyabb dolog, mint mondjuk egy rossz ebéd okozta puffadás vagy görcs.

Amikor a kliens a munka végeztével megkönnyebbülten nyitotta ki a szemét, én már nagyon rosszul voltam, amit ő rögtön észre is vett. Nem volt nehéz, mert valószínűleg zöld színűre változott az arcom. Máig hálás vagyok neki, amiért késlekedés nélkül beültetett az autójába és elvitt egy orvosi rendelőbe, ahol megállapították, hogy valószínűleg vesekövem van és ez okozza a kínzó fájdalmat. A rendelőből mentő vitt a kórházba, ahol ultrahang és röntgen segítségével megerősítették a feltételezést és vázolták, hogy mi ilyenkor a protokoll. Ha bent maradok, akkor péntek délután lévén ez azt jelentette volna, hogy hétfőig nem történik semmi érdemleges a fájdalomcsillapításon kívül. Ezért úgy döntöttem, hogy ugyanezt inkább az otthonomban én magam fogom megoldani, és édesapám egy urológus barátját kérem fel, hogy kezeljen. Végül ő segített végig egészen a gyógyulásomig, ami az orvosi kezelések mellett rengeteg felismeréssel járt a lelkivilágommal kapcsolatban. Ekkor tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire szoros az összefüggés a testem működése és az érzelmeim között.

Az egyik éjjel a húgyvezetékben elakadt kő okozta görcsös fájdalomra ébredtem, miközben egy blues dal refrénje szólt a fejemben, ami így szólt: „I want to be loved”, ami egyszerűen annyit jelent: „azt akarom, hogy szeressenek”. Éreztem, hogy ez számomra fontos lehet, ezért a fájdalmak ellenére kísérletet tettem a tudatalatti elmém feltárására, hogy a végére járjak ennek a jelzés értékű refrénnek.

Alig tettem fel tudatalattimnak a kérdést, hogy mit jelent ez a gondolat, szinte azonnal megjelent egy gyermekkori emlék, ahol épp az édesapámra figyelve, az ő érzelmi világa tükrözte ezt a szeretetéhség érzetet. Innen húztam hát magamra mintaként, aminek érezhetően köze volt az aktuális helyzetemhez. A felismerésnek megfelelően végigvezettem önmagamat egy olyan mentális folyamaton, amin egy klienst kísérnék végig a helyzet rendezése érdekében és az eredmény engem is megdöbbentett. Ahogy rendeztem a szituációt a képzeletemben gyermekkori énemmel, abban a pillanatban elmúlt a fájdalom a testemben! Hihetetlennek tűnt, hogy egy látszólag csupán fizikai probléma ilyen szorosan kapcsolódjon a tudat alatt rejtett érzelmek világához.

A másokkal végzett munkámból már pontosan tudtam, hogy mennyire használja fel agyunk a mintákat, de mégis meglepett, amikor ezt magamon tapasztaltam meg. Amikor ugyanis  Agykontroll tanfolyamokat kezdtem tartani, tudatosan is át akartam venni az ő mintáját, hiszen jó példa volt sikeres előadóként. Viszont a siker mintájával olyat is megkaptam, amire nem számítottam. Apámnak többször volt életében veseköve, amit ezek szerint szintén sikerült átvennem tőle.

A felismeréseim rengeteget segítettek abban, hogy átalakítva a tudat alatt tárolt mintákat sikerüljön megúszni a műtétet és természetes úton szabaduljak meg a vesekőtől. A saját bőrömön tapasztalhattam meg azt, amit a tanfolyamokon és a hipnoterápiás üléseken is már rengeteg embernek igyekeztem megtanítani: nincs csak testi vagy csak lelki probléma. Test és elme szoros együttműködésben és kölcsönhatásban dolgoznak egymással. Ha gyógyulni szeretnél, akkor az egészséghez mindkettővel érdemes foglalkozni, a fizikai- és a lelkivilággal egyaránt.

Megnézem a filmet